ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2017-11-06T11:52:01+00:00

Υπέρταση

Η υπέρταση αποτελεί τον σημαντικότερο τροποποιήσιμο παράγοντα για τη μείωση των εγκεφαλικών επεισοδίων και των εμφραγμάτων.

Χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι σημαντικός παράγοντας εμφάνισης εμφράγματος και εγκεφαλικού και χρειάζεται προσοχή στην αλόγιστη χρήση φαρμάκων που την μειώνουν.

Βηματοδότης

Ο βηματοδότης είναι μια μικρή συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα και διεγείρει ηλεκτρικά την καρδιά, όταν αυτό καθυστερεί να γίνει αυτόματα.

Bypass

Το bypass είναι μια δύσκολη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο που διαθέτουμε να βελτιώσουμε την αιμάτωση του μυοκαρδίου.

Καρδιά

Η καρδιά είναι ένα πολύπλοκο όργανο που λειτουργεί ως μυϊκή αντλία και ωθεί το αίμα σε όλα τα όργανα. Διαθέτει μυϊκά μέρη, βαλβίδες και αγγεία.

Φύσημα

Το φύσημα στην καρδιά διερευνάται κυρίως με το τρίπλεξ καρδιάς για να διευκρινιστεί εάν υπάρχει διαταραχή σε κάποια καρδιακή βαλβίδα.

Αρρυθμίες

Οι αρρυθμίες είναι συχνό καρδιολογικό πρόβλημα. Ο καρδιολόγος πρέπει να διακρίνει πότε θέτουν σε κίνδυνο τον ασθενή και πότε είναι αθώα διαταραχή.

Ανεύρυσμα

Το ανεύρυσμα της θωρακικής αορτής, όταν ξεπερνά τα 45 χιλιοστά απαιτεί τακτική παρακολούθηση, ώστε να χειρουργηθεί εγκαίρως, πριν προκαλέσει επιπλοκές.

Λιποθυμία

Η λιποθυμία είναι η προσωρινή απώλεια των αισθήσεων και στους άνω των 40 ετών ή εάν προκαλεί τραυματισμό, απαιτείται καρδιολογική εκτίμηση.

‘Εμφραγμα

Το έμφραγμα είναι η συχνότερη αιτία θανάτου. Η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση. Η πρόληψη είναι ακόμη σημαντικότερη.